סוגים שונים של אג"ח
שוק ההון מזמן לנו לא מעט אפשרויות אטרקטיביות ביותר להשקעה מגוונת. במסגרת האפיקים השונים אשר ניתן להשקיע בהם היום כספים, קיים כמובן האפיק הוותיק של אג"ח. הסחר באג"ח הוא בעצם הסחר באגרות חוב. המשמעות של אג"ח היא שאותו אדם אשר רכש את האיגרת, יוכל בהמשך לקבל תשואה על ההשקעה שהוא עשה. מדובר על הלוואה סחירה, ועל כן האדם אשר רכש את האג"ח בעצם הלווה את כספו לגורם אשר הנפיק את האג"ח, ואותו גורם מתחייב דרך חוזה האג"ח להחזיר את הכסף עם ריבית. עם זאת, ראוי להכיר את סוגי האג"ח השונים, ולהבין את ההבדלים אשר כמובן קיימים ביניהם.
להכיר את מידות הסיכון
בבורסה הישראלית יש מדרג סיכון עבור אג"ח, אשר מודד את היכולת של החברה להבטיח למשקיעים של יכולת הפירעון של האג"ח. הדירוג בעצם מראה למשקיע עד כמה הוא יכול בעצם לבטוח בחברה. חשוב לזכור כי השקעה באג"ח לא מבטיחה למשקיע בהכרח פירעון, ואין צעד חוקי אשר הוא יכול לבצע נגד אג"ח אשר לא נתן לו תשואה. על כן, חשוב מאד להסתכל על מדרג זה, אשר יוכל להסביר לכם אילו מהאג"ח נחשבות לבטוחות יותר עבורכם.
ומה עם אגרות זבל?
תחום מאד מיוחד ביותר הוא של אג"ח זבל. לא מדובר כמובן על אגרות חוב אשר הן באמת נמוכות, אלא מדובר על אג"ח שהוא בעל סיכון גבוה במיוחד. אגרות אלו מקבלות ציון נמוך מאד, ונחשבות לאגרות ספקולטיביות ביותר – כאלה שאי אפשר בכלל לאמוד את מידת הסיכון או הביטחון שלהן, מרוב שהן לא יציבות. במקרים רבים, אג"ח מסוג זה מציע לקהל משקיעים תשואה גבוהה מאד, אבל לצד זאת גם סיכון גבוה מאד. חברות היי טק נמצאות במקרים רבים ברשימה זו.
אז מה כדאי לבחור?
כפי שאתם רואים, בבחירה בין אג"ח עליכם להחליט האם אתם רוצים ללכת על בטוח או שאתם מעוניינים לקחת סיכונים וכך גם לקבל הזדמנויות לרווחים גבוהים. אפשר כמובן לאזן בין השניים כדי למקסם את היתרונות ככל האפשר.